Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9/15, 6.00μμ, ΠΛ. ΚΥΠΡΟΥ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ), 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ


η αφίσα καλέσματος

η αφίσα σε pdf 



2 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

από τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής στο Κερατσίνι



Το κράτος και οι θεσμοί του αποφάσισαν να ''παραδειγματίσουν'' τη χρυσή αυγή, προφυλακίζοντάς την, για να την απελευθερώσουν 18 μήνες μετά ώστε ''σωφρονισμένη'' πια να διεκδικεί τις άκρα δεξιές καρέκλες του κοινοβουλίου ενώ θα κραδαίνει ξανά τα ανώνυμα μαχαίρια της σε κάθε τι διαφορετικό.

Η αφήγηση της εθνικής ενότητας, εδραιωμένη και ενσωματωμένη στο λόγο της αριστερής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους “άψογους” ακροδεξιούς συγκυβερνούντες των ΑΝΕΛ, νομιμοποίησε κοινωνικά φασίζοντα χαρακτηριστικά. Μαζί με τη διασπορά ψευδαισθήσεων  επέτεινε την αδρανοποίηση των κοινωνικών αγώνων για να φέρει εντέλει ένα τρίτο μνημόνιο ισοπέδωσης και λεηλασίας στο όνομα πάντα της σωτηρίας του έθνους και της πατρίδας.

Οι τεράστιες μετακινήσεις προσφύγων κυρίως από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, αποτέλεσμα των πολέμων και της κυριαρχικής καταδυνάστευσης με συμμετοχή του ελληνικού κράτους, εμφανίζονται ως πρόβλημα προς διαχείριση, ανθρωπιστική ή κατασταλτική. Η θεσμική αδράνεια και αδιαφορία, ως κρατική λογική και διαχείριση, με τη συνεπικουρία των ΜΜΕ οξύνει τον διάχυτο κοινωνικό ρατσισμό ενώ οι κοινωνικές αντιστάσεις, όντας απονεκρωμένες, δεν διασυνδέονται με τη δίκαιη αγανάκτηση των προσφύγων και των μεταναστών.

Η κατάρρευση του εμπορίου ελπίδας υπό το θεαματικό πρίσμα των “σκληρών” διαπραγματεύσεων, της χρηματοοικονομικής ομαλότητας και του δημοψηφίσματος, οδήγησαν ξανά σε εκλογές. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα γιατί τα φορτώνει στους υπηκόους της, προκειμένου να επανα-νομιμοποιήσει το συνεχιζόμενο βάθεμα της υλικής, πνευματικής και συναισθηματικής φτώχειας, την εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης και της καταστολής.


Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΤΑΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ, ΤΙΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ "ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ

ΔΕΝ ΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ



ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9, 6.00μμ

Πλ. Kύπρου (Δημαρχείο) στο Κερατσίνι



Ρεσάλτο(Κερατσίνι), Συνέλευση Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κατάληψη Σινιάλο(Αιγάλεω), Θερσίτης(Ίλιον), Κατάληψη Αγρός(Πάρκο Τρίτση, Ίλιον)

 
κείμενο που μοιράζεται στις γειτονιές μας


Λεωφορεία πρόσβασης:

Από ΗΣΑΠ Πειραιά: Λεωφορείο 843 (Πειραιάς-Πέραμα), στάση Ταμπούρια, 150μ από πλ. Κύπρου

Από ΗΣΑΠ Πειραιά: Τρόλεϊ 17 (Πειραιάς-Κερατσίνι), στάση Χάιδος, 150μ από πλ. Κύπρου

Από Μενάνδρου: Λεωφορείο Β18 (Ομόνοια-Πέραμα), στάση Ρομάντζο (επί της Σαλαμίνος), 500μ από πλ. Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: